تاريخ انتشار : 1401/11/03 - 11:42
كد :50

کاربرد چوب پلاست در ایران

کشور ایران به دلیل کمبود منابع جنگلی و عدم تولید چوب مرغوب به شدت نیازمند چوب پلاست است.

تقریبا در اغلب مواردی که چوب و مصنوعات چوب ( مث فیبر، MDF ، نئوپان، الوار) و پلاستیک ها ( به صورت ورق، پروفیل و قطعات تزریقی) کاربرد و امکان تولید دارند، چوب پلاست یا چوب پلاستیک نیز کارآیی دارد. در واقع قابلیت های این محصول توان جایگزینی اکثر محصولات پلاستیکی و چوبی دارد.
مهم ترین کاربرد ها که به صورت مواد اولیه مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

  • به صورت ورق های نازک: 2 تا 5 میلی متر
  • ورق های ضخیم از 10 تا 25 میلی متر
  • انواع مقاطع پروفیلی
  • انواع قطعات تزریقی

و با تمام روش هایی که می توان پلاستیک ها را فرآیند نمود قابل تولید می باشد.
تاریخچه تولید این محصول در کشور های اروپایی و آمریکای شمالی به سال های 1980-1975 بر می گردد. زمانی که مقادیر زیادی ضایعات پلاستیک مشکل زیست محیطی را برای شهر های بزرگ به وجود آورد، پس از انجام تحقیقات و مطالعات بسیار، تعدادی شرکت و موسسات به این نتیجه رسیدند که از این مواد در تولید انبوه الوار و تخته می توانند بهره بگیرند.

کاربرد چوب پلاست در ایران

کاربرد چوب پلاستیک در ایران

در ایران به دلیل عدم شناخت کافی از این محصول به جز دو مورد که آن هم در سال های اخیر اقدام شده تقریبا کاربرد این محصول ناشناخته مانده است. البته طی یک سال گذشته تعدادی سرمایه گذار در این زمینه به این کار علاقه مند شده و مقدمات کار را آغاز نموده اند. 
بطور مشخص حدود هفت مورد مجوز در استان های تهران، اصفهان، کرمان، خوزستان، کرمان و مازندران به ظرفیت تقریبا 25 هزار تن در این زمینه گواهی تاسیس صادر شده که همگی مراحل ابتدایی را طی نموده اند و برخی در مرحله اخذ تسهیلات بانکی هستند. دو مورد خطوط تولیدی خریداری شده یکی در زمینه تولید مقاطع و پروفیل است که مجموعه ظرفیت آن ها کمتر از 3 هزار تن می باشد. پیش بینی می شود ظرف یکسال آینده حداقل 5 واحد با محصولات متنوع و در استان های مختلف راه اندازی شوند.
در مجموع طبق بررسی ها و مطالعات انجام شده و با توجه به دلایل زیر پیش بینی می شود تولید و مصرف چوب پلاستیک در تمام زمینه ها به سرعت افزایش یابد و ظرف دو سال آینده به مرز پنجاه هزار تن برسد.

برخی از دلایل و انگیزه های تولید و مصرف چوب پلاستیک در ایران عبارتند از:

تقریبا 80% چوب صنعتی ایران( مصارف صنعتی و تجاری) از خارج وارد می شود. که عمدتا بصورت الوار از کشور های روسیه، فنلاند و ... وارد می شوند.
متجاوز از 90% ام دی اف( MDF ) مصرفی کشور چه به صورت خام یا لامینیت شده از کشور های ترکیه، اتریش و آلمان وارد می شود.
تقریبا 80% پروفیل های پی وی سی برای تولید پنجره های دو جداره وارداتی است.
کد وارداتی محصولات چوب مصنوعی 4413 می باشد که اعم واردات از کشور های آلمان، امارات، ایتالیا، ترکیه و مالزی بوده و مجموع کل واردات در سال 83 بالغ بر 308000 تن به قیمت 700000000 دلار می باشد.
کشور ایران به دلیل کمبود منابع جنگلی و عدم تولید چوب مرغوب به شدت نیازمند این محصول است.