تاريخ انتشار : 1401/11/08 - 11:17
كد :56
تولید چوب پلاستیک و سرمایه گذاری در آن
طبق بررسی های به عمل آمده زمینه سرمایه گذاری برای تولید مصنوعات چوب پلاستیک بسیار مطلوب است
در این مقاله به ادامه مراحل تولید و تجهیزات ساخت چوب پلاست یا چوب پلاستیک می پردازیم.
مرحله ی اول عملیات آماده سازی پودر چوب و مرحله ی دوم عملیات اختلاط و کامپاوند می باشد که در مقاله قبل به توضیح آن پرداختیم.
مرحله سوم) عملیات قالب گیری و فرم دهی
اگر محصول نهایی گرانول چوب پلاستیک باشد، مواد خروجی از اکسترودر به صورت دانه بندی از قالب خارج و برای خنک شدن و بسته بندی به واحد کیسه گیری می رود ولی اگر سریعا خنک شده و پس از عبور از غلطک ها و تکمیل مرحله سرد شدن آماده مرحله بعدی می شود.
عمده ترین تجهیزات عملیات قالب گیری و فرم دهی عبارتند از:
قالب برای تولید ورق، تجهیزات خنک کننده محصول ، غلطک های فرم دهی و کشنده و کالیبره کردن قطعه
مرحله چهارم) عملیات تکمیلی و نهایی
پس از تولید محصول نهایی چنانچه عملیات دیگری برای تکمیل نیاز نباشد، محصول برای برش آماده شده و با طول دلخواه بریده می شود. ولی در برخی موارد نیاز به عملیات دیگری همچون چاپ ( ایجاد طرح و نقش روی محصول ) و لامینیت کردن وجود دارد که محصول بلافاصله پس از خروج و سرد شدن آماده عملیات تکمیلی ( چاپ یا لامینیت شده ) و پس از آن به اندازه دلخواه برش می گردد.
البته در برخی از خطوط ماشین آلات بنا به درخواست و نیاز از دو اکسترودر برای انجام عملیات تکمیلی استفاده می شود، بدین معنی که با روش کواکسترودر می توان سطح خارجی محصول را رنگی یا پوشش با مواد رنگی پلاستیکی داد.
عمده ترین تجهیزات و دستگاه های این قسمت عبارتند از:
اره، واحد چاپ، دستگاه لامینیت و تجهیزات جانبی، ظرفیت خط تولید، دانش و تکنولوژی به کار رفته براساس درخواست مشتری و سرمایه گذار می تواند از 80 کیلوگرم تا 1200 کیلوگرم در ساعت باشد ( روزانه 2 تن تا 25 تن)
زمینه های سرمایه گذاری و برآورد سرمایه مورد نیاز:
همانگونه که در مقالات قبلی اشاره شد، طبق بررسی های به عمل آمده زمینه سرمایه گذاری برای تولید مصنوعات چوب پلاستیک بسیار مطلوب است. این مسئله به دو دلیل عمده کاملا روشن است، نخست اینکه کشور ما به دلیل کمبود منابع جنگلی بخش اعظم نیاز های چوبی خود را از طریق واردات تامین می کند، ثانیا به دلیل مزیت های چوب پلاستیک و قیمت تمام شده پایین تر از مواد جایگزین ( مثل پلاستیک و مصنوعات چوبی وارداتی) به خوبی توان جایگزینی را دارد، به همین دلیل در صورت سرمایه گذاری در زمینه های مختلف امکان موفقیت و اقتصادی بودن طرح کاملا محرز است. برخی از زمینه های سرمایه گذاری به شرح زیر می باشند.
- تولید انواع ورق های نازک و ضخیم برای مصارف مبلمان، خودروسازی و ...
- تولید انواع مقاطع پروفیل برای چارچوب، پنجره، قرنیز، نرده و ...
- تولید الوار و مقاطع برای مصارف انبوه ( خانه سازی، ملمان و خودروسازی )
- طرح تولید گرانول چوب پلاستیک به عنوان مواد اولیه و خوراک سایر واحد ها
حجم سرمایه گذاری برای تولید موارد 1 تا 3 به موارد زیر بستگی دارد.
- ظرفیت تولید سالیانه
- نوع ماشین آلات انتخابی ( اروپایی و آسیایی)
- نوع قالب ( ابعاد و شکل)
- نوع تکنولوژی انتخابی